Vaš Doktor

CHOREA MINOR BEZ KARDITISA

E-mail Ispis PDF

• Uvod • Simptomi i dijagnoza • Prognoza

 

Uvod

»Čista« cohrea minor razlikuje se znatno od chorea minor u bolesnika sa spoliartritisom i karditisom. U pitanju su bolesnici bez kliničkih i laboratorijskih znakova reumatske aktivnosti, afebrilni. Nema podataka o prethodnoj infekciji gornjih dijelova disajnih organa. ASTO titar je u normalnim granicama.

Simptomi i dijagnoza

Chorea minor se lako diajgnostikuje kada su izraženi svi klinički simptomi. Teškoće nastaju u ranoj fazi obolenja, kada nisu izraženi svi klasični znaci. U nekim slučajevima, pokreti bolesnika sa chorea minor mogu da liče na pokrete bolesnika sa athetosis.

Prognoza

Prognoza je ista kao i u bolesnika sa akutnom reumatskom groznicom, a u kojih nisu postojali znaci chorea minor. U pogledu srca, bolesnici sa »čistom« chorea minor imaju bolju prognozu. Recidivi su mogući.

lako još ne postoje podaci o rezultatima i koristima koje ovi bolesnici imaju od primjene dugotrajne profilakse od streptokokne infekcije, ipak se ovim bolesnicima predlaže profilaktičko liječenje antibioticima, i to po izliječenju prvog napada chorea minor.

 

Select Language

Pretraga

Statistika

Posjete Sadržajima : 24627509
Trenutno aktivnih Gostiju: 40 
Home Medicina od A do Ž Kardiovaskularne bolesti CHOREA MINOR BEZ KARDITISA