Vaš Doktor

POREMEĆAJ OPHOĐENJA KOD DJETETA

E-mail Ispis PDF

• Uvod • Liječenje

 

Uvod

Poremećaj ophođenja odlikuje se neustaljenim ponašanjem. Postoji nekoliko tipova poremećaja ophođenja. Djeca i adolescenti koji imaju poremećaj sa nasilnim ponašanjem sebična su, ne ophode se lijepo prema drugima i nedostaje im osjećaj grižnje savjesti.

 

Oni sa poremećajem ophođenja zbog pripadnosti grupi odani su njihovim prijateljima na račun onih koji ne pripadaju grupi. Neka djeca i adolescenti pokazuju znakove oba ova poremećaja. Oni u kojih je dijagnosticiran poremećaj sa prkošenjem i suprotstavljanjem imaju negativno, ljuto i odbrambeno ponašanje, ali bez stava prema drugima. Poznata im je razlika između dobrog i lošeg i imaju grižnju savjesti ako učine nešto loše. Premda se u početku poremećaj sa prkošenjem i suprotstavljanjem ne ubraja u poremećaj ophođenja s vremenom prelazi u njegov blagi oblik.

 

Liječenje

Psihoterapijom se može poboljšati djetetovo samopouzdanje i kontrola, što dovodi do poboljšanja ponašanja. Moraliziranje i prijetnje nisu djelotvorne. Najčešće najbolji način liječenja predstavlja udaljavanje djeteta iz loše sredine i uspostavljanje discipline.

 

Select Language

Pretraga

Statistika

Posjete Sadržajima : 24604925
Trenutno aktivnih Gostiju: 43 
Home Medicina od A do Ž Pedijatrija POREMEĆAJ OPHOĐENJA KOD DJETETA