Vaš Doktor

Mršavite dok ste u kupovini

Mršavite dok ste u kupovini
Kupovina možda nije dobar za debljinu vašeg novčanika, no može biti dobar za opseg vašeg struka, pokazalo je novo istraživanje. Istraživanje koje je proveo poznati britanski lanac trgovina odjećom i obućom pokazalo je da prosječna Britanka tjedno potroši 385 kalorija samim time što s vrećicama šeće od trgovine do trgovine.

U istraživanju je sudjelovalo 10 žena koje su dobile brojače koraka, tzv. pedometre, koji broje potrošene kalorije, a 2.000 žena anketirano je u svrhu procjene utjecaja kupovine na zdravlje. Pokazao se da žena tijekom dva i pol sata, koliko u prosjeku provede u kupovini svakoga tjedna, prijeđe gotovo pet kilometra.

Muškarci kupovini obično posvete samo 50 minuta i prijeđu nešto manje od dva kilometra.

„Naše istraživanje pokazalo je da britanci vole kupovati i da su sretni dok satima idu od trgovine do trgovine", izjavio je glasnogovornik lanca koji je naručio ovo istraživanje.

„Učinci na zdravlje koje smo otkrili ovim istraživanjem dokazuju da se vježbati i gubiti kilograme može uz obavljanje svakodnevnih aktivnosti“, zaključio je.

Jedno drugo istraživanje koje je provela britanska tvrtka koja proizvodi niskokalorične deserte pokazalo je da žene idu u kupovinu u prosjeku 11 puta mjesečno te da svake minute koju provedu lutajući trgovinama potroše pet kalorija.


MojDoktor
14.03.2010.

 

 

Select Language

Pretraga

Trenutno aktivnih Gostiju: 34 
Home Vijesti Vijesti Mršavite dok ste u kupovini