Vaš Doktor

Kako zagrijati vječno hladna ženska stopala

Kako zagrijati vječno hladna ženska stopala
Koža na našim stopalima je tanja i ima manje potkožne masti od kože muškaraca tako da je nama puno teže se zagrijati. To se primjećuje i na tome kako je ženina koža sve tanja s godinama. I dokazano – žene imaju tanju kožu od muškaraca i upravo zbog toga se njihove noge i ruke hlade brže, i to čak devet puta brže nego u muškaraca.

- Koža na našim stopalima je tanja i ima manje potkožne masti od kože muškaraca tako da je nama puno teže se zagrijati. To se primjećuje i na tome kako je ženina koža sve tanja s godinama pa krv sve teže dopire do stopala kako bi ih zagrijala – objasnila je stručnjakinja za noge Margaret Dabbs.

Također se smatra kako udjela u tome imaju i ženski hormoni.

-  Naša je cirkulacija povezana s hormonalnim sustavom i kada nam ponestane željeza, postaje nam još hladnije - smatra zdravstvena savjetnica Nicola Stewart koja za ove boljke ženama preporučuje da prehranu obogate bundevinim sjemenkama, orasima, ribom i lubenicama.

Savjetuje se izbjegavanje alkohola i kofeina jer iako će se osoba možda osjećati toplije, tijelo će zapravo gubiti toplinu.


Vecernji.hr
14.03.2010.

 

 

Select Language

Pretraga

Trenutno aktivnih Gostiju: 35 
Home Vijesti Vijesti Kako zagrijati vječno hladna ženska stopala