Vaš Doktor

Ljeto i mršavljenje

Ljeto i mršavljenje
Vježbanje pred samo ljeto je krajnje kampanjski. Vrlo često uhvati nas panika, pa umjesto skidanja kilograma, mi se još i udebljamo. Odlazimo u aerobic  i fitness centre u potrazi za najdelotvornijim i najjačim treningom koji postoji. Ne postoji najdjelotvorniji program, svaki je program djelotvoran ukoliko se radi pod stručnim vodstvom educiranog trenera i ukoliko se radi najmanje tri puta tjedno.

Krenuti s najjačim treningom poslije duge zimske pauze, veoma je opasno. S vježbanjem treba početi postupno, iz mjeseca u mjesec, kako biste osjetili promjene na svom tijelu. U svakom slučaju, budite svjesni svojih mogućnosti i fizičkog stanja. Ukoliko ste se odlučili za početak dijete, nemojte krenuti s jakim aktivnostima.

Ranije se smatralo kako visokointezivni aerobni programi pri kojima ste gubili dah utječu na smanjenje masnog tkiva. Međutim, više i jače, ne znači i bolje. Aerobni programi  niskog intenziteta najefikasnije dovode do reduciranja potkožnog masnog tkiva. Ovaj oblik treninga koristi masti kao izvor energije dok zalihe ugljikohidrata ostaju pune. Stoga, razmišljajte na vrijeme i vodite brigu o svome tijelu. Ono će vam biti veoma zahvalno. Služiće vas još bolje i duže.


Moje Zdravlje
03.05.2010.

 

 

Select Language

Pretraga

Trenutno aktivnih Gostiju: 46 
Home Vijesti Vijesti Ljeto i mršavljenje