Vaš Doktor

Žene koje doživljavaju orgazam imaju veće šanse za začeće

Žene koje doživljavaju orgazam imaju veće šanse za začeće
Ako žena uživa u seksu, veće su šanse da će ostati trudna, tvrdi britanski ginekolog koji je stručnjak za plodnost. Odavno je poznato da što ljudi češće imaju spolne odnose, imaju i veće šanse za začeće. Međutim, ovih dana je jedan britanski ginekolog iznio zanimljivu teoriju prema kojoj su šanse za začeće znatno veće ako žena uživa u seksu neovisno o učestalosti odnosa.

Tijekom dugogodišnje karijere dr. Robert Winston liječio je mnoge ljude od neplodnosti, a uočio je da na začeće utječe kvaliteta odnosa koji partneri imaju i ženino uživanje u seksu.

Kako bi uopće došlo do začeća, muškarac mora doživjeti orgazam. Međutim, smatralo se da ženin orgazam nema nikakve veze sa začećem, odnosno da do njega dolazi neovisno o tome uživa li žena u seksu ili ne.

Dr. Winston godinama je proučavao plodne i neplodne parove te je uvidio da je začeće puno češće i lakše ostvariti ako i žena uživa u seksu i doživljava orgazam.

'Ne mogu točno reći zašto je to tako, ali mislim da ima najviše veze s ponašanjem ženina tijela tijekom orgazma. Naime, kad je žena na vrhuncu, mišići vagine i maternice se stišću i na taj način u maternicu ulazi veći broj spermija pa je i šansa za oplodnju veća', pojasnio je dr. Winston.

Njegove izjave za mnoge su revolucionarne s obzirom na to da se stoljećima smatralo da ženin seksualni užitak nema baš nikakve veze sa začećem, stoga će biti potrebno još puno istraživanja da bi se dokazala ta teorija.


tportal.hr
23.05.2010.

 

 

Select Language

Pretraga

Trenutno aktivnih Gostiju: 55 
Home Vijesti Vijesti Žene koje doživljavaju orgazam imaju veće šanse za začeće